CYKELKONSERTER

Girot i Ale, Cykelkonsert, Bohus. Video: Eleonor Holst, tonsättare: Mikael Forsman, Slagverk: Einar Nielsen, Per Sjögren, Jonas Larsson.

Under flera år har jag haft ett samarbete med tonsättare Mikael Forsman. 2012 hade vår cykelkonsert premiär i Bohus, norr om Göteborg. Jag hade under olika årstider filmat en sträcka på en mil mellan Surte och Bohus med en kamera framåt och en bakåt. F.d. världsmästarinnan på cykel Susanne Ljungskog som under sin aktiva period bodde i Surte cyklade live framför mina filmer med Mikaels tonsättning som framfördes av tre slagverkare.

Metaversioner av filmen har sedan visats i Mölndal, Varberg och slutligen i originalversion med Susanne live på Hallands museum i Halmstad. Till den utställningen med konsert gjorde jag en ny film med stöd från film i Halland. Eivor 80 år från Frösakull var huvudperson. Året innan hade hon cyklat till Paris, i min film cyklade hon runt olika offentliga konstverk i Halmstad.

Susanne Ljungskog

 

Eivor Johansson

Jag filmade också en av slagverkarna från cykelkonserterna, Einar Nielsen, i kanot både i älven vid Älvsborgsbron i Göteborg ochpå Læsø och Mikael komponerade. Einar framförde verket under litteraturfestivalen på Læsø Kunsthal.

Einar Nielsen